Symptomer på
leddproblemer

Du bør kontakte veterinæren din hvis du legger merke til ett eller flere av disse tegnene hos hunden din:

  • Har vanskelig for å reise seg
  • Er ikke så interessert i lek eller i å gåturer
  • Har vanskelig for å hoppe inn i bil, hoppe opp i lenestol og gå på trapper
  • Er stivbeint eller halter
  • Slikker eller biter seg ofte ved leddene
  • Har redusert appetitt
  • Er mer engstelig eller mindre tolerant

Hvorfor bør du
kontakte veterinæren?

Ta en prat med veterinæren om hundens mobilitet
Når hunden begynner å vise tegn på aldring, bør man ta en prat med veterinæren sin så man raskest mulig kan hjelpe hunden tilbake til en aktiv hverdag.

Det er ofte tilstrekkelig at en veterinær undersøker hunden i våken tilstand for å konstatere leddlidelser. Ytterligere undersøkelser – bevegelighetstester, røntgen eller lokalbedøvelse – kan gi en dypere forståelse for endringen og hvordan den kan utvikles.

Når man har den rette diagnosen, kan man avtale behandling, mosjon og diett for å oppnå de beste resultatene for hunden, slik at hunden din på nytt har lyst til å leke og leve aktivt.

Kosttilskudd kan styrke og vedlikeholde hundens bevegelsesapparat
Hvis man ikke vil la hunden gjennomgå for mange undersøkelser med en gang, kan det være lurt å prøve med et kosttilskudd. Det kan inneholde næringsstoffer som styrker ledd, leddkapsler, sener og leddbånd. Ved å gi et kosttilskudd, er man sikker på at hunden i hvert fall får de stoffene den trenger.

Hva skjer
med en
ubehandlet hund?

Små endringer i hverdagen
viser tegn på stivhet og smerte

Kjæledyrene våre skal være sunne og friske hele livet. Men allerede fra hunder er fem-seks år gamle, kan de få problemer med leddene sine og få begynnende tegn på slitasje. Små endringer i hverdagen kan fortelle dyreeieren om hunden har problemer med leddene eller viser tegn på artrose (slitasjegikt) eller aldring.

Mange år med et aktivt liv setter sine spor
Lek, apportering, hundesport, jakt og lange spaserturer er bare noen av aktivitetene du kan nyte sammen med hunden din. Men hunder er også sårbare overfor tidens tegn. Det er naturlig at hunden din får større eller mindre slitasjeskader med alderen, noe som kan føre til smerter og bevegelsesvanskeligheter.

På samme måte som med mennesker, kan mange hunder få problemer med leddproblemer. Som en tommelfingerregel kan man definere en hund som «eldre» når den har fylt syv år. Man anbefaler derfor at hunden undersøkes av veterinæren minst én gang årlig fra syv års alder.

Hvor kan jeg kjøpe Canosan?

Våre produkter kan kjøpes hos veterinærer, dyrebutikker, velassorterte apotek samt utvalgte nettbutikker. Du bør kontakte dem og spørre om de har produktet, eller mulighet til å bestille det for deg.

Canosan®
- naturens eget
«smøremiddel»