Bevegelse er viktig

Mange tror at artrose (slitasjegikt) betyr at man må holde seg helt i ro. Men faktisk er det veldig viktig å fortsette å bevege seg og holde musklene og bevegeligheten ved like. Det skal bare foregå uten for stor belastning. Derfor er det lurt med gåturer fremfor løpeturer, og rolig lek i korte perioder. Samtidig er svømming en veldig bra måte å få brukt hundens muskler på ved lav belastning.

5 gode tips for å holde hunden din smidig

Det beste er naturligvis forebygging. Her er 5 gode råd til hvordan du styrker leddene til hunden din:

1. Balanseredskaper

La balanse inngå naturlig i lek med hunden. Det er lett å lage et vippebrett eller en balansebro med noen treplanker og et par steiner eller kasser. Men en luftmadrass kan også være god til å øve balanse når hunden skal finne potefeste på det bevegelige underlaget.

2. Leker som gir
smidighet

Velg leker som utfordrer hundens smidighet uten å belaste leddene altfor hardt. En frisbee endrer ofte retning og krever smidige sprang, men baller er også effektive. F.eks. fotball hvor du dribler, og hunden skal prøve å få ballen fra deg.

3. Aktivitetsfôring

Mat gir god motivasjon, hvis du gjemmer fôret slik at det krever en fysisk innsats og litt smidighet for finne fram til det er det en god måte å aktivere hunden på.

4. Fysio- og hydroterapi

Er hunden din veldig aktiv, kan det være lurt å gi den profesjonell fysioterapi slik at musklene slapper av og den restituerer seg bedre. Hydroterapi, der hunden leker og beveger seg i vann, er en virkelig god og skånsom vei til muskelstyrke og smidighet – også for hunder som allerede har leddproblemer.

5. Riktig fôr og
kosttilskudd

En av de viktigste årsakene til leddproblemer er overvekt. Sørg for en nærende kost i mengder som er tilpasset hundens alder og aktivitetsnivå. Og vurder kosttilskudd som Canosan®, til generell støtte for hundens ledd og knokler.

Hvor kan jeg kjøpe Canosan?

Våre produkter kan kjøpes hos veterinærer, dyrebutikker, velassorterte apotek samt utvalgte nettbutikker. Du bør kontakte dem og spørre om de har produktet, eller mulighet til å bestille det for deg.

Canosan®
- naturens eget
«smøremiddel»