Et aktivt liv
sliter på leddene

Eldre hunder er
mest utsatt

Det er herlig å bevege seg og være aktiv med hunden sin. Men selv om det er godt for musklene å bevege seg, så sliter det også på de bevegelige delene i leddene, og det kan med alderen gi både smerte og stivhet. Også selv om hunden bare er normalt aktiv og hverken driver med sport eller jakt.

Det er typisk eldre hunder som rammes av artrose (slitasjegikt), som regel etter 5-7-årsalderen avhengig av rase. Men overvektige hunder og de som er avlet til et bestemt utseende, som f.eks. dachshunder, er også i risikogruppen.

Nedbrytingen av leddene økes med alderen, men samtidig avtar hastigheten av gjenoppbyggingen. Det gir en ubalanse som Canosan® kan hjelpe til med å rette opp - og dermed øke livskvaliteten i hundens alderdom.

Hva er artrose
(slitasjegikt)?

Leddsmerter skyldes som regel artrose (slitasjegikt) – en kronisk sykdom som utvikler seg sakte over tid. Den oppstår når brusklaget som vanligvis beskytter knoklene i leddene, slites og blir tynnere. Samtidig forsvinner en del av leddvæsken, og til sammen betyr det mindre bevegelighet og mindre «støtdempende» effekt i leddene. Resultatet er at hunden opplever smerte og stivhet som senere kan føre til betennelse og ytterligere smerte. Sykdommen oppstår oftest i hofter, knær, rygg og skuldre.

Hvis artrose (slitasjegikt) behandles i tide, kan hundens bevegelighet og livskvalitet bevares i mange år, men ignoreres symptomene, kan artrose (slitasjegikt) være svært handikappende.

Kontakt veterinæren din hvis du har mistanke om at hunden din lider av artrose (slitasjegikt).

I et sykt ledd mangler den støtdempende effekten,
noe som kan gi smerter og stivhet.

Hvor kan jeg kjøpe Canosan?

Våre produkter kan kjøpes hos veterinærer, dyrebutikker, velassorterte apotek samt utvalgte nettbutikker. Du bør kontakte dem og spørre om de har produktet, eller mulighet til å bestille det for deg.

Canosan®
- naturens eget
«smøremiddel»